У межах проведення Міжнародного саміту міст та регіонів Президент України Володимир Зеленський зустрівся з мером Парижа Анн Ідальго, якій вручив присвоєну французькій столиці почесну відзнаку «Місто-рятівник», та з президентом Комітету регіонів Європейського Союзу Васко Кордейру. Президент відзначив вагомий масштаб допомоги, яку надали й продовжують надавати Україні Париж і Комітет регіонів ЄС від початку повномасштабного вторгнення рф, повідомляє ОП.

Володимир Зеленський наголосив на важливості підтримки комітетом ініціативи з мобілізації регіонів ЄС навколо відновлення нашої країни.

«Війна ще триває, але нам уже потрібно відновлювати багато інфраструктури, освітніх і медичних закладів. Тому ми маємо доносити цей меседж як до урядів інших країн, так і до бізнесу, щоб він приходив та інвестував в Україну», — наголосив глава держави.

Окремо Президент відзначив особисту непохитну позицію Анн Ідальго в питанні недопущення російських спортсменів до міжнародних змагань, насамперед до Олімпійських ігор у Парижі наступного року.

Окрім того, в межах саміту Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів переговори з Президенткою ЄБРР Оділь Рено-Бассо. Як повідомила Оділь Рено-Баcсо, цьогоріч ЄБРР планує сфокусуватися на таких напрямах роботи в Україні, як підтримка державного та приватного сектору (зокрема підтримка малого та середнього бізнесу), фінансування проектів з будівництва доріг, співпраця з містами та громадами, а також підтримка енергетичного сектору, інформує Урядовий портал.

Фото: president.gov.ua