За даними Генштабу, росія продовжує наступати на кількох напрямках на сході України. Окупанти зосереджують сили довкола Бахмута, Мар’їнки та Авдіївки. За добу (на ранок 24.04) Силами оборони відбито 58 ворожих атак.

На Бахмутському напрямку продовжуються запеклі бої. Поблизу населених пунктів Григорівка, Хромове та Іванівське противник вів безуспішні наступальні дії. Від обстрілів постраждали Роздолівка, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Олександро-Шультине, Біла Гора, Диліївка, Залізне, Північне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

За даними військового експерта Сергія Згурця, складна ситуація в самому Бахмуті. росія продовжує наступати в місті та навколо нього. Інтенсивність міських боїв значно зросла. «Є просування противника на декількох напрямках, зокрема біля залізничного вокзалу й позицій у центрі міста. Ворог рухається за залізницею й атакує на півночі та півдні Бахмута. На багатьох ділянках об’єкти переходять із рук у руки. Ворог активно застосовує авіацію й артилерію. Проте наші війська утримують десь п’яту частину міста й прагнуть нищити ворога якомога активніше та більше, повідомив він.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Новокалинового Донецької області, успіху не мав. Обстріляв, зокрема, Новокалинове, Степове, Авдіївку, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області. На Мар’їнському напрямку протягом минулої доби наші захисники відбили атаки противника в районі Мар’їнки. Окрім цього, ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка та Новомихайлівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Ворог здійснив обстріли населених пунктів, що поряд із лінією бойового зіткнення. Серед них — Времівка, Зелене Поле Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області; Саблуківка, Берислав, Козацьке, Токарівка, Інгулець, Інженерне, Антонівка, Білозерка, Берегове, Кізомис на Херсонщині та місто Херсон.