Зокрема, Перший віцеспікер доєднався до ІІІ сесії заходу «Демократія», учасники якої обговорили такі питання як: зміцнення демократичного управління, вибори та референдуми, роль громадянського суспільства у цих демократичних процесах, забезпечення освіти й підвищення кваліфікації освітян, а також посилення молодіжної політики та участі молоді.

Олександр Корнієнко наголосив, що План дій Ради Європи — це важливий документ, націлений на пошук рішень основних викликів, які стоять сьогодні перед Україною, перед українською демократією.

Водночас Перший заступник Голови Парламенту України закликав міжнародних партнерів підтримувати конкретні кроки на шляху реалізації планів відновлення й відбудови України, зокрема, у напрямах великих викликів. Наприклад, у питанні повоєнних виборів: «Адже навіть під час повномасштабної війни ми відповідальні за те, аби жоден відсоток нашої демократії не постраждав».

Насамкінець Олександр Корнієнко висловив вдячність Раді Європи за готовність підтримувати Україну у частині Плану дій, спрямованій на демократію та врядування.

Довідково. План дій Ради Європи для України на 2023-2026 роки «Стійкість, відновлення та відбудова» передбачає задоволення невідкладних і середньострокових потреб країни у сферах, у яких Рада Європи має досвід.

Документ розроблено на основі структурованого діалогу з українською владою та іншими відповідними суб’єктами. Він має на меті зміцнення стійкості, відновлення та відбудови України у сферах дотримання прав людини, верховенства права й демократії, відповідно до керівних принципів процесу відновлення України («Принципи Лугано»).

Прес-служба Апарату Верховної Ради України