Підрозділами Сил оборони України протягом минулої доби було відбито 39 атак росіян на зазначених ділянках фронту. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку.

Командувач Сил спеціальних операцій бригадний генерал Віктор Хоренко відвідав найгарячішу точку фронту — Бахмут, ознайомився з поточною ситуацією та поспілкувався з воїнами, які обороняють цей населений пункт, повідомляє прес-служба ССО.

Хоренко наголосив на важливості роботи груп спеціального призначення під час оборони Бахмута і відзначив професійність операторів ССО.

«Ситуація у Бахмуті складна, проте хто, як не ви, знає, що треба робити і як діяти у нинішніх умовах. Ваша робота тут вкотре доводить, що ССО — це насамперед перевага якості над кількістю», — сказав він.

У розвідувальному огляді міноборони Британії у середу зазначається: у районі Бахмута тривають ближні бої, а маршрути постачання українських військ ускладнені через багнюку.

Ключовою подією минулого тижня стали бої на околицях міста, зокрема, біля села Хромове. Там Україна намагається зберегти контроль над своїм маршрутом постачання — трасою 0506. Інші варіанти постачання до Бахмута, ймовірно, ускладнені через багнюку на ґрунтових дорогах, зазначено в огляді.

У той час як місто перебуває під обстрілами вже понад 11 місяців, українська оборона Бахмута тепер інтегрована як один з елементів набагато глибшої оборонної зони, яка включає місто Часів Яр, стверджують британські розвідники.

Своєю чергою аналітик Defense Express Сергій Згурець каже, що Сили оборони України продовжують утримувати свої логістичні шляхи, попри просування ворога до центру Бахмута.

У коментарі в ефірі «Еспресо» він нагадав, що Генеральний штаб наразі змінив свою інформаційну політику та менше говорить про ситуацію навколо цієї гарячої точки фронту.

«Ворог використовує авіацію та артилерію достатньо системно, на флангах задіює десантні підрозділи, а для просування з заходу до центру задіює підрозділи вагнерівців. Ситуація є складною, але фланг залишається контрольованим», — сказав Згурець.

За його словами, ситуація із просуванням логістичних шляхів через селище Іванівське залишається в силі, що є важливою складовою для подальшого утримання Бахмута.