У рамках заходів до 37-х роковин аварії на Чорнобильській атомній електростанції 24 квітня 2023 року Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів в онлайн-режимі було проведено засідання круглого столу на тему: «Формування та реалізація державної політики у галузі соціального захисту осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Захід відбувся під головуванням очільника підкомітету з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Олега Арсенюка. У засіданні круглого столу взяли участь і представники Комітету з питань екологічної політики та природокористування, народні депутати України, члени правління Чернобильської асоціації народних депутатів, зокрема член правління ЧАНДУ Валерій Зуб, а також представники центральних органів виконавчої влади, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Пенсійного фонду України, сторін соціального діалогу, громадських організацій, наукових установ тощо.

Ключовими питаннями засідання круглого столу були, зокрема, питання пенсійного забезпечення громадян, які постраждали від Чорнобильської катастрофи, та механізми регулювання питань соціального захисту постраждалих осіб. Серед іншого також обговорили проблемні питання, пов’язані з виконанням положень Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Вл. інф.