«Радий особисто привітати рішення Європейського Союзу продовжити підтримку України у просуванні реформи державного управління у межах діяльності другої фази Проекту EU4PAR 2», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час зустрічі з делегацією Представництва Євросоюзу в Україні.

Насамперед Перший віцеспікер зауважив, що реформа державного управління є стратегічною для України, водночас це один із фундаментів євроінтеграційного треку країни. «На етапі повоєнної відбудови ми маємо докласти зусиль на всіх напрямах, щоби повернути українську демократію на деокуповані території, а з нею і якісне відповідальне врядування, яке відповідатиме потребам людей», — зазначив він.

Олександр Корнієнко додав, що для цього важливо продовжувати реформу державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, проводити структурні реформи інституцій і діджиталізацію. «Водночас важливо підвищувати престиж публічної служби, розширювати підходи пошуку відповідних кадрів», — наголосив Перший віцеспікер, акцентувавши, що важливим напрямом зберігається й реформа справедливої оплати праці державних службовців.

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України висловив вдячність партнерам за першу фазу Проекту EU4PAR, яка принесла великі результати у реформуванні державного управління: «Працюємо над другою фазою — рухаємося вперед».

У зустрічі також взяли участь народні депутати України: Голова Комітету організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, Голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін, Голова підкомітету з питань Регламенту Верховної Ради України Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Павло Фролов та Голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур Комітету організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Лариса Білозір.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України