«російські терористи...

Цієї ночі Україна пережила чергову атаку, мирні люди прокинулися від вибухів, мирний житловий будинок здригнувся від влучання ракети, мирні громадяни, на жаль, загинули.

Мирні українці.

Такою є «стратегічна» ціль у російських виродків», – це рядки з офіційної сторінки Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука у Фейсбуці.

Про те саме написала Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

Влучання в багатоповерхівку в Умані, від уламків ракети постраждав будинок в Українці на Київщині. Під обстріли потрапив Дніпро - загинули молода жінка і 3-річна дитина... На підльоті до Києва нашими ППО збито 11 крилатих ракет та 2 безпілотники.

Варварські цинічні обстріли і вбивство мирного населення глибоко вночі, саме тоді коли люди спали - це абсолютне зло. Його не зупинять жодні мирні ініціативи від посередників, бо росія прийшла в Україну з єдиною метою - вбивати і знищувати наш народ.

Цих вбивць і терористів зупинить тільки воєнна поразка, сила сучасної зброї, жорстких санкцій, повної ізоляції від цивілізованого світу - сила міжнародного кримінального переслідування та невідворотного покарання за всі воєнні злочини і геноцид Українського народу.

російським державним терористам треба повністю закрутити гайки!

Співчуваємо рідним і близьким загиблих. Бажаємо якнайшвидшого одужання та відновлення всім постраждалим громадянам. Вони не повині залишатися наодинці в біді та мають отримати всю необхідну допомогу від держави та місцевої влади, - написала Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк на власній сторінці в Фейсбуці.

Силами оборони знищено 21 із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555, а також два БпЛА оперативно-тактичного рівня

 «Близько 4-ї години ранку російські окупанти атакували Україну із літаків стратегічної авіації Ту-95 з району Каспійського моря.

Підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони знищено 21 із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555, а також два БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Цілі знищено у зонах відповідальності повітряного командування «Центр», повітряного командування «Схід» та повітряного командування «Південь».

Разом – до перемоги! – написав Головнокомандувача Збройних Сил України Валерій Залужний на власній сторінці в Фейсбуці.

Фото Ігоря Клименка