«Це про правду і справедливість! Адже неможливо миритися із тим, що такі жахливі злочини проти людяності відбуваються в серці Європи у XXI столітті, після всього того зла і винищення цілих народів, з яким людство стикалося у XX столітті», — написала на своїй сторінці у Фейсбуці заступниця Голови Верховної Ради України.

«Асамблея підкреслює, що насильницьке переміщення дітей з однієї групи в іншу з наміром знищити, повністю або частково, національну, етнічну, расову або релігійну групу вважається злочином геноциду відповідно до пункту (е) статті 2 Конвенції про геноцид 1948 року», — наголошується у документі.

«Про це, як зазначається у резолюції, свідчать задокументовані докази депортації та насильницького переміщення українських дітей в рф або на території, що тимчасово перебувають під російською окупа-
цією.

ПАРЄ також підтримала розслідування та необхідність притягнення до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді всіх винних у державній політиці росії з насильницького переміщення та депортації українських дітей.

Дякую всім, хто голосував за цю історичну резолюцію! Окремі слова вдячності делегації Верховної Ради в ПАРЄ, яка дуже наполегливо боролася за це рішення!», — зазначила Олена Кондратюк.