Івано-Франківщина мобілізує всі зусилля для підтримки фронту. На прохання військових 42-ї окремої механізованої бригади ЗСУ з обласного бюджету виділено 4,5 мільйона гривень для придбання 34 дронів марки Mavic 3 в комплектації з трьома знімними батареями. Такою була ініціатива депутатської фракції «Слуга народу», яку підтримали інші обранці.

«Звісно, ці кошти з обласного бюджету знадобилися б на реалізацію соціальних проектів, — зазначила голова фракції «Слуга народу» в обласній раді Надія Левконович. — Однак першочерговим завданням є звільнення нашої країни від окупанта. Тому й акумулюємо всі можливі засоби для бойового оснащення захисників. Це головний пріоритет нашої команди».

Голова Івано-Франківської обласної організації ПП «Слуга народу», народна депутатка Олена Вінтоняк акцентує на тому, що єднання — це запорука успіху. А консолідація сил заради однієї мети — крок до Перемоги над російським окупантом.

«Згадались емоції захвату та радості, коли змогла передати перший тепловізор нашим військовим, — сказала Олена Вінтоняк. — Минув понад рік, і за цей час кожен із нас зробив чимало для підтримки військових. Приємно усвідомлювати, що не змінюємо пріоритети, й на шляху до Перемоги лише вдосконалюємося, що дає змогу робити щораз більше для наших захисників. І ця подія — цьому доказ. Вона вчергове підкреслює, що тільки разом можемо робити більше та швидше наближати такий омріяний усіма день Перемоги над російським загарбником».

Крім 43 дронів, того дня від облвійськадміністрації військовим передали ще 50 станцій супутникового зв’язку «Старлінк».

Івано-Франківська область.

На знімку: консолідували зусилля заради Перемоги.

Фото прес-служби ОВА.