Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний зустрівся з верховним головнокомандувачем Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі та командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі.

 «Предметно обговорили широке коло важливих для нас питань. Детально розповів про оперативну обстановку по всій лінії фронту, – наголосив Валерій Залужний, – Описав можливі сценарії, загрози та передумови для наших майбутніх дій. Ставимо собі за мету – підготуватися так, щоб максимально виконати визначені завдання», – запевнив Головнокомандувач ЗСУ.

За словами воєначальника, під час зустрічі було обговорено важливість «вчасного та в достатній кількості постачання боєприпасів та техніки». Головнокомандувач також наголосив на необхідності надати Україні широкий спектр озброєння і систем протиповітряної оборони, які «суттєво допоможуть вирішити проблемні моменти у протистоянні російській агресії».

«Найближчим часом усі побачать очікувані результати», – запевнив Головнокомандувач ЗСУ.

 «Із генералом Каволі також обговорили питання підготовки наших захисників. Домовилися й надалі підтримувати діалог та працювати задля посилення обороноздатності України», – наголосив він.

Нагадаємо

Крістофер Каволі, з яким зустрічався Залужний, влітку вступив на посаду верховного головнокомандувача Об’єднаних сил НАТО в Європі.

Фото зі сторінки Головнокомандувача Збройних сил України в Фейсбуці та з порталу president.gov.ua