За інформацією командування Повітряних сил, ворог випустив 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555. Силами та засобами ППО знищено 15.

Під час атаки загарбники намагалися обстріляти Київ і ракетами, і дронами. На щастя, всі цілі вдалося збити. Окупанти також вдарили по Дніпропетровщині. Пошкоджень зазнало промислове підприємство у Павлограді. Відомо також про те, що ворог понівечив у місті 19 багатоповерхівок, 25 приватних будинків, 6 закладів шкільної та дошкільної освіти та 5 крамниць. Попередньо постраждали понад 30 осіб.

Ворог обстрілював і Харківщину. Під ворожим вогнем перебували Куп’янськ, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Червона Зоря, Дворічна, Лиман Перший та інші міста і села. Окупанти завдали удару із РСЗВ по центру Куп’янська.
Ситуація на фронті контрольована. За даними Генштабу, росія продовжує наступати на кількох напрямках на сході України. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, наші захисники стійко тримають оборону. За добу (на ранок 1.05) Силами оборони відбито там 36 ворожих атак.

За даними Генштабу, на Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають бої у місті Бахмут. До того ж противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Богданівка, Іванівське та Олександро-Шультине. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Часів Яр, Іванівське, Костянтинівка, Біла Гора, Олександро-Шультине, Диліївка, Північне, Залізне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районі населених пунктів Авдіївка та Первомайське, успіху не мав. Тривають бої за Мар’їнку. Ворожих обстрілів також зазнали Красногорівка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Ворог здійснив обстріли населених пунктів, що поряд із лінією бойового зіткнення. За інформацією Херсонської ОВА, окупанти здійснили 39 обстрілів, випустивши 163 снаряди з важкої артилерії, «Градів», БпЛА та авіації. Херсон ворог обстріляв 8 разів. Окупанти поцілили у житлові квартали та будівлю державної установи у середмісті обласного центру. Через російську агресію одна особа загинула і троє дістали поранення, зокрема, дитина.