Голова Верховної Ради України Володимир Рибак минулої суботи зустрівся з членами шкільного парламенту, які мешкають в одному з селищ міського типу Тернопільської області. Зустріч відбулася на прохання президента шкільного парламенту Козівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Христини Горошок.

Голова Верховної Ради зустрівся зі школярами у сесійній залі (на знімку). На початку зустрічі Христина Горошок розповіла про роботу шкільного парламенту, про різноманітні шкільні свята та благодійні акції, що їх організовують учні. «Ми не байдужі до свого майбутнього, до майбутнього нашої країни, — сказала вона. — Мета нашого учнівського самоврядування — створити, реалізувати високі лідерські якості у дітей».

В. Рибак назвав роботу шкільного парламенту «дуже добрим прикладом», який, за його словами, може стати взірцем для роботи й органів місцевого самоврядування.

В. Рибак нагадав, що Президент України Віктор Янукович ініціював проведення двадцяти реформ у різних сферах життєдіяльності країни, і зазначив, що нині наша держава виходить на історичний шлях — підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, і висловив переконання, що цей документ буде підписаний.

Голова Верховної Ради наголосив, що всі гілки влади працюють на виконання зобов’язань України перед ЄС, і потрібно запроваджувати європейські стандарти життя в усіх сферах. Уся система управління, за його словами, повинна працювати для людей.

В. Рибак також повідомив про роботу єдиного законодавчого органу і зазначив, що від виконання депутатами передвиборних програм, якості законів залежатиме майбутнє України.

Відповідаючи на запитання школярів, глава парламенту розповів про свій життєвий шлях та захоплення. Він також наголосив, що для того, аби домогтися поставленої мети, потрібно «наполегливо працювати і дослухатися до людей».

Президент шкільного парламенту подарувала Голові Верховної Ради новорічні прикраси, зроблені школярами власноруч.

Прес-служба Верховної Ради України. 

 

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.