За офіційною інформацією Міністерства доходів і зборів України, жодних несанкціонованих втручань в бази даних, зламу серверів митниць і самого міністерства сторонніми особами не було.
Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Ігор Калєтнік (на знімку), коментуючи інформацію стосовно начебто злому серверів Міністерства доходів і зборів.
«Розповсюдження таких повідомлень не має під собою жодного підґрунтя і свідчить про замовний характер даної інформації», — сказав Ігор Калєтнік.
Він назвав абсурдним посилання на те, що «в базах даних митниць можуть існувати таємні файли, в яких зберігається інформація про скоєння корупційних дій та зловживань».
«Бази даних митниць містять інформацію про зовнішньоекономічні операції, там не може зберігатись жодних копій документів про корупцію, тим більше таємних. Щоденно всі дані з баз Міндоходів передаються в органи СБУ та ГПУ і підлягають ретельному аналізу та перевірці», — сказав Ігор Калєтнік.
«У мене виникає багато роздумів, коли подібні статті з’являються на шановних та відомих сайтах», — наголосив він.
«Тим більше, що в даний час в Верховній Раді готується до розгляду і прийняття законопроект №0947, який має на меті створити прозорі умови та надати ЗМІ необмежений доступ до інформації, яка нині має гриф «для службового користування». Під час зустрічей із представниками громадських організацій я висловлював свою думку стосовно того, що такий законопроект має бути прийнятий, і, безперечно, я його підтримаю», — наголосив Перший заступник Голови парламенту.
Він пояснив, що «цей законопроект стосується можливості для представників ЗМІ отримувати дані про державні закупівлі, генеральні плани забудови міст, протоколи засідань органів місцевого самоврядування, можливості для журналістів бути присутніми без акредитації на засіданнях парламенту, брати участь у роботі комітетів, сесій обласних, районних та селищних рад».
«Але виникає риторичне запитання: ЗМІ готові до можливості отримання такої інформації та об’єктивного її висвітлення?»
«Я ще раз хочу звернути увагу представників ЗМІ, що потрібно навчитись користуватися інформацією, а не шукати сенсацій. Дотримуватись професійних стандартів та подавати інформацію виключно після того, як є впевненість, що вона достовірна», — наголосив Перший заступник Голови парламенту.
 
Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради України.