Утім, ніч видалася непростою для жителів Нікополя — ворог гатив по місту з важкої артилерії. Окупанти поцілили по домівках мирних громадян. Понівечили 10 приватних будинків, господарську споруду, газогони та електромережі. На щастя, минулося без постраждалих.

Залишається складною ситуація на фронті. Росіяни продовжують наступати на Донбасі. Найзапекліші бої (станом на ранок 05.05) тривають за Бахмут та Мар’їнку. За даними Генштабу, Силами оборони відбито там понад 60 ворожих атак.

На Куп’янському напрямку ворог не наступає. Під артилерійські та мінометні обстріли потрапили Фиголівка, Новомлинськ, Кам’янка, Дворічна, Западне, Лиман Перший, Кислівка, Котлярівка, Крохмальне та Берестове Харківської області.

На Бахмутському напрямку бої точаться у місті Бахмут. Також безуспішні наступальні дії ворог вів у напрямку населених пунктів Богданівка та Маркове. Від ворожих обстрілів постраждали Никифорівка, Васюківка, Новомаркове, Маркове, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Олександро-Шультине, Диліївка, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не проводив. Обстріляв Авдіївку, Первомайське, Нетайлове та Карлівку Донецької області. Тривають жорстокі бої за Мар’янку. Ворожих обстрілів зазнали населені пункти Красногорівка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Ворог здійснив обстріли понад 50 населених пунктів, що поряд із лінією бойового зіткнення. За інформацією Херсонської ОВА, російські окупанти 95 разів обстріляли мирні населені пункти. Випустили 538 снарядів з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, ПТРК, безпілотників та авіації.

Херсон ворог атакував 5 разів, випустивши по місту 21 снаряд. російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, на територію та у споруди заводу у Бериславі. Минулої доби через російську агресію двоє осіб дістали поранення.