Він об’єднує історію та сучасність. Адже цього дня понад 300 років тому козацьке військо здобуло важливу перемогу в битві біля Жовтих Вод.

Нині українські піхотинці несуть найбільше навантаження та відіграють вирішальну роль під час відсічі російській агресії на всій території країни. Щодня воїни ризикують життям, і сухі цифри це підтверджують: переважна більшість наших поранених і загиблих — саме з піхоти. У цей день українці схиляють голови перед пам’яттю воїнів, які віддали своє життя за Україну.

Дорогі воїни-піхотинці!

Сьогодні ми відзначаємо наше професійне свято! Свято сталевих і мужніх чоловіків. Піхота — це сталева витримка, мужність, відвага та героїзм.

Піхотинці завжди там, де складно! За останні роки війни ви продемонстрували високі майстерність, професіоналізм та відданість, не шкодуючи нічого задля Перемоги.

День піхоти — це свято не лише Сухопутних військ, а й захисників територіальної оборони, десантно-штурмових військ, морської піхоти та всіх, хто пліч-о-пліч в окопах тримає лінію фронту, де точаться важкі бої.

Вічна шана полеглим героям, які віддали своє життя в боротьбі з підлим агресором. Слава всім, хто продовжує битися та безстрашно знищує ворогів. Ви сіль землі на якій тримається наш фронт.

Упевнений, що найближчим часом українська піхота підніме Український прапор, який замайорить над деокупованими Донецьком, Луганськом та в Криму.

З Днем піхоти, дорогі наші захисники та захисниці України!

Слава Україні!

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» генерал-полковник Олександр СИРСЬКИЙ
(на знімку ліворуч).