Про це інформує прес-служба Державного концерну "Укроборонпром" на власній сторінці у Фейсбуці.

Днями, 4 травня, оприлюднено постанову Кабінету Міністрів України "Про утворення акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість".

Це - один з головних кроків до реформування державного сектору оборонно-промислового комплексу нашої країни, - йдеться у повідомленні.

"Укроборонпром" буде перетворено з державного концерну на акціонерне товариство, яке повністю належатиме державі та будуватиме діяльність згідно з сучасними стандартами корпоративного управління. На місці концерну постане сучасна високотехнологічна оборонна компанія, що централізовано керуватиме провідними підприємствами галузі за напрямами бронетехніки, авіабудування та авіаремонту, морських і радарних систем, високоточного озброєння і боєприпасів.

Реформа відкриває шлях до трансферу новітніх технологій, створення спільних підприємств з іноземними партнерами, залучення інвестицій, поглибленого державно-приватного партнерства. Це значно підвищить загальну ефективність державного сектору ОПК України, що має особливе значення під час визвольної війни проти російських загарбників.

Варто додати, що паралельно триває перетворення державних та казенних оборонних підприємств на господарські товариства (ТОВ/АТ) - на сьогодні реформовано 28, а у процесі трансформації перебувають ще 16. Це не впливає на їхню виробничу діяльність і вони продовжують забезпечувати потреби Сил безпеки та оборони України в озброєннях і військовій техніці.

Корпоративна форма управління - найкраща практика, яка здатна не лише поліпшити бізнес-процеси, а й убезпечити підприємства українського оборонно-промислового комплексу державної форми власності від політичного впливу та корупційних ризиків.

Вл. інф.