Про це йдеться на сайті Мінекономіки. Плановано, що фонд залучатиме та мобілізуватиме державний і приватний капітали для відбудови України.

Як зазначається, діяльність фонду спрямують на ключові сектори української економіки, включно з енергетикою, інфраструктурою, сільським господарством, виробництвом та ІТ. ФРУ сприятиме зусиллям України з відбудови економіки та стане ключовим партнером глобальної спільноти в переході до низьковуглецевої економіки.

Супроводом фонду опікуватиметься міжнародна компанія з управління активами BlackRock — відбулася зустріч між Президентом України Володимиром Зеленським та її делегацією. За підсумками зустрічі Мінекономіки підписало договір із BlackRock Financial Market Advisory про надання послуг із супроводу ФРУ (на знімку).

За словами Володимира Зеленського, Україна залучає найкращі фінансові та консалтингові організації світу, зокрема BlackRock, JPMorgan Chase, McKinsey та інші, щоб забезпечити прозорість і успіх проекту.

«Запуск фонду є сильним сигналом, який посилить інвестиційний клімат. Це дасть змогу залучити капітал і розпочати активне відновлення економіки та будівництво нових бізнесів одразу після завершення активних бойових дій», — зазначив він.

За словами Чарльза Хатамі, який керує консультаційною групою з фінансових ринків BlackRock, відбудова країни створить значні можливості для інвесторів брати в ній участь. «Інвестиційний виклик, який постане перед Україною в найближчі роки, буде величезним, і лише завдяки тісній співпраці державного та приватного капіталу зможемо направити необхідний обсяг фінансування», — зауважив він.

Вл. інф.

Фото ОПУ.