У районі повітряного простору Києва було знищено декілька з них. Так, у Голосіївському районі внаслідок падіння уламків на подвір’я приватного будинку сталося загоряння. Постраждалих та пошкоджень немає. У Шевченківському районі виявлено уламки на проїжджій частині. Інформація про потерпілих не надходила.

Неспокійно було на Київщині. Воронку від ворожих обстрілів виявили в одному з районів області. Діаметр влучання — майже 8 метрів, глибина — понад 2,5. У Київській ОВА повідомили, що завдяки професійній роботі ППО на території регіону було збито всі повітряні цілі. Фактів влучань в області не зафіксовано. На щастя, загиблих чи постраждалих також немає.
Ворог атакував і Черкаську область. За попередньою інформацією, двома крилатими ракетами. На щастя, минулося без потерпілих. В одному з випадків була незначна пожежа на місці падіння. Також вибуховою хвилею пошкоджено вікна в комунальному закладі.

Окупанти також завдали масованого ракетного удару по Харківському району області. Прильоти 6 ракет С-300 зафіксовано у районі села Новий Коротич. На щастя, всі ракети вдарили у землю. Минулося без постраждалих та руйнувань. Ще одна ракета С-300 влучила в районі селища Солоницівка Харківського району. Пошкодження зазнала транспортна інфраструктура, сталася пожежа в лісопосадці. У селі Цапівка одна з ракет С-300 пошкодила приватний житловий будинок», зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Ситуація на фронті стабільно важка, однак контрольована. Противник і надалі продовжує використовувати свої сили на двох найгарячіших напрямках — Бахмут та Мар’їнка, де тривалий час намагається протискати нашу оборону. За добу (на ранок 9.05) Силами оборони відбито там понад 40 ворожих атак.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступальні дії. Тривають бої у місті Бахмут. Як зазначив військовий експерт Сергій Згурець, ворог намагається просуватися на захід у самому місті. Бої тривають у зоні висотної забудови.

«Окремі будинки переходять під контроль то наших військ, то противника. Але головне, що шляхи забезпечення підрозділів ЗСУ працюють. Також налагоджена евакуація поранених, йдеться про базові маршрути через Хромове та Іванівське. Для логістики зараз також використовуються ґрунтові дороги. Ворог намагався пробитися до Хромового, але зазнав чергових втрат. Тож битва за Бахмут триває попри усі плани ворога його захопити», — повідомив він.

За даними Генштабу, на Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах населених пунктів Авдіївка та Первомайське Донецької області, успіху не мав. На Мар’їнському напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника в районі Мар’їнки. Також ворожих обстрілів зазнали Георгіївка та Побєда Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Ворог здійснив обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них — Времівка, Новосілка, Зелене Поле, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір’я, Мала Токмачка та Кам’янське Запорізької області; Золота Балка, Качкарівка, Зміївка, Тягинка, Антонівка, Дніпровське, Кізомис, Станіслав Херсонської області та місто Херсон.