Рашисти не взяли ані Донбас (за наказом з москви), ані навіть Бахмут. До того ж втратили там низку позицій. А ще їхній прапор наче з переляку вчепився у флагшток під час «побєдоносія» на червоній площі, та так і не розгорнувся. Поганий знак для диктатора з московії, який поведений на символізмі...

Напередодні отих святкувань країна-терорист вирішила закидати Україну ракетами і «мопедами». Для остраху, бо сама налякана. Наші Сили оборони і ППО в ніч на 8 та 9 травня збили майже всі «привітання» росіян. Як зазначили в Інституті вивчення війни, серією ракетних ударів росія хоче показати, що стримує майбутній український контрнаступ. Хоча їхня малоефективність навряд чи вплине на дії ЗСУ.

У свою чергу країни НАТО зараз обговорюють, як протидіяти рф, де левове навантаження несуть на собі ЗСУ та виконують головну місію Альянсу — знищують російську військову потужність.

Йдеться про підготовку нової концепції НАТО. Про це розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець у телеефірі. За його словами, концепція передбачає посилення військової потужності: збільшення кількості боєготових бригад, витрат на оборону, ефективну взаємодію між командними структурами тощо. «Альянс починає реальний процес перебудови, ймовірно готуючись до більш небезпечних сценаріїв, які можуть виникати у відносинах з росією», — зазначив Згурець.

Фото з відкритих джерел.