На порядку денному стояло головне питання: «Відновлення спортивної інфраструктури, що зазнала пошкоджень та руйнування внаслідок збройної агресії російської федерації, на прикладі Чернігівської області».

У засіданні взяли участь: народні депутати України обрані від Чернігівщини, представники Чернігівської обласної військової адміністрації, Чернігівської обласної ради, Чернігівської міської ради, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерства освіти і науки України, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, Національного олімпійського комітету України, Спортивного комітету України, та інші зацікавлені особи.

Відкриваючи засідання, Голова Комітету Андрій Кожем’якін привітав всіх учасників засідання, в першу чергу мешканців Героїчної Чернігівщини, які рік тому зупинили війська держави-агресора та зірвали плани бліцкригу кремлівських недовождів.

«Місто Чернігів вистояло в умовах майже повного оточення, постійних бомбардувань та обстрілів рашистів. І я, захищаючи Київ у складі добровольчого формування територіальної оборони «Мрія», відчував себе впевненіше, саме через героїзм чернігівчан, які взяли на себе значні сили супротивника», - зазначив Голова Комітету.

Також Андрій Кожем’якін наголосив на тому, що після початку повномасштабного вторгнення рашистів до України для всіх нас настали нові часи і спорт став одним із напрямів протистояння агресору. Десятки тисяч спортсменів зі зброєю в руках пішли захищати рідну державу, і понад 280 спортсменів станом на початок травня загинули у бою з окупантами.

Крім того, було поінформовано учасників засідання про роботу Комітету з питань молоді і спорту в частині боротьби Комітету за недопуск спортсменів російської федерації та республіки білорусь до міжнародних змагань, у тому числі Олімпійських ігор.

Зокрема, Голова Комітету підкреслив, що повернення російських та білоруських спортсменів до міжнародних спортивних змагань - це насамперед, політичне питання і спроба деяких політичних діячів знайти аргументи для умиротворення агресора дуже дивує і викликає обурення. Комітет повністю підтримує ініціативу Президента України про запровадження «марафону чесності», що спрямований на очищення керівництва міжнародних олімпійських структур від лицемірства та будь-яких намагань повернути у світовий спорт представників держави - агресора. У квітні цього року Комітет звернувся до Міжнародного олімпійського комітету, кожної міжнародної спортивної федерації щодо необхідності повної і безумовної заборони участі російських та білоруських спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях, зокрема в Олімпійських іграх, до завершення збройної агресії російської федерації проти України, включно із виведенням військ з усієї території України та виплатою росією репарацій за заподіяні збитки Україні та відновлення знищеної спортивної інфраструктури.

Більше тут: https://komsport.rada.gov.ua/news/main_news/75928.html

https://youtu.be/CIGCaSrd6u8

Прес-служба Апарату Верховної Ради України