«Саме в Україні вирішується доля Європи та всього демократичного світу», — зауважив Перший віцеспікер. Він акцентував, що російська федерація продовжує скоювати злочини та тероризувати мирне населення: «Ми захищаємо й боронимо нашу незалежність».

Водночас Олександр Корнієнко наголосив, що для перемоги України, яка забезпечить безпеку європейського континенту, необхідні конкретні дії.

По-перше, це захист українського неба — глобальна необхідність надати Україні сучасні літаки, що стане частиною майбутньої безпеки. Перший віцеспікер зауважив, що Україна має захиститися від ракетних атак із боку російської федерації й у майбутньому, адже цей терор досі триває.

По-друге, це питання впровадження реформ щодо Організації Об’єднаних Націй: «Адже неможливо, щоби найнебезпечніша країна головувала у Раді Безпеки, як це можна було спостерігати».

По-третє, це створення міжнародного військового трибуналу задля відповідальності держави-терориста та кожного її злочинця. «Одна з найважливіших речей — змусити росію відповісти, саме тому нам потрібен новий механізм, який би дав справедливу відповідь на всі скоєні росією жахи в Україні та які вона продовжує скоювати прямо зараз», — наголосив Перший заступник Голови Парламенту України.

Як зазначив Олександр Корнієнко, ще одним важливим питання є вступ України до Євросоюзу та НАТО, що завершить переформатування глобальної архітектури безпеки: «Ми вдячні за підтримку євроінтеграційного шляху України — і водночас чекаємо на таке саме сприяння у питанні НАТО».

Насамкінець Олександр Корнієнко висловив вдячність партнерам за підтримку та допомогу, яку вони вже надали й нададуть у майбутньому.

Довідково

 10-12 травня 2023 року Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко перебуває з робочим візитом у столиці Литовської Республіки — Вільнюсі.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України