За добу (на ранок 15.05) Силами оборони відбито там понад 40 ворожих атак.
За даними Генштабу, на Бахмутському напрямку російські війська продовжують наступати. Тривають важкі бої за місто Бахмут. Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Григорівка, Богданівка та Предтечине. Завдав авіаційних ударів біля Іванівського та Ступочок. Від ворожих обстрілів постраждали Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Червоне, Костянтинівка, Дружба, Північне, Торецьк, Шуми Донецької області.
На Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Новокалинового та Авдіївки, здійснив обстріли населених пунктів Степове, Ласточкине, Авдіївка, Тоненьке, Нетайлове, Первомайське та Карлівка Донецької області. На Мар’їнському напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка. Водночас ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.
На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Ворог здійснив обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення.
Як зазначив військовий експерт Сергій Згурець, останній тиждень приніс нам багато позитивних новин. Насамперед це вдалі контратаки наших військ під Бахмутом і відступ ворога на південному і північному флангах навколо міста.
«Міноборони України повідомило, що в неділю, 14 травня, Сили оборони захопили понад 10 позицій окупантів на околицях Бахмута й зачистили значну площу лісового масиву в районі Іванівського, взяли в полон окупантів. Проте ворог продовжує жорстко давити, тому на цій ділянці фронту й особливо в місті вкрай складно», — зазначив він.
Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив учора, що просування українських військ на Бахмутському напрямку — це перший успіх наступальних дій під час проведення операції з оборони Бахмута. Мовляв, операція із захисту міста ще триває.
«Це лише частковий успіх. І саме так його треба сприймати. Операція з оборони Бахмута триває, а всі необхідні для оборони рішення прийняті. Ми воюємо меншим ресурсом, ніж ворог. Водночас нам вдається руйнувати його плани. Все завдяки нашим бійцям, які б’ються з агресором, долаючи найвищу межу людських можливостей», — зауважив він.

Фото з відкритих джерел