Народні депутати України Сергій Бабак, Данило Гетманцев та Олександр Сова під час відвідання Донеччини обговорили безпекові, соціальні та економічні проблеми, що виникли в області внаслідок війни, а також перспективи розбудови повоєнної Донеччини.

Нині в Донецькій області тривають запеклі бойові дії. У своїх намаганнях захопити край росіяни вдаються до тактики випаленої землі, руйнуючи цілі міста. У цьому народні депутати наочно пересвідчилися під час робочої поїздки.

Упродовж зустрічі народних обранців з очільником Донецької області Павлом Кириленком наголошувалося також, що нині, поряд із завданням очищення нашої землі від ворога, набуває актуальності й інше — дбати про перспективи майбутнього розвитку Донецької області. Пріоритетні напрями місцевого розвитку, які вийдуть на перший план у подальшому, після вигнання російських окупантів з краю, передбачатимуть видобуток корисних копалин, відновлювальну енергетику, відродження промисловості, заснованої на нових стандартах — зокрема екологічних. Ітиметься також про розвиток сільського господарства, включаючи нові галузі, яких не було тут до війни. Пріоритетами розвитку регіону також залишатимуться продумана побудова системи освіти, підготовка кадрів для нових підприємств і виробництв, створення робочих місць.

Спільне обговорення, що відбулося, охоплювало низку складників розвитку Донецької області. Учасники зустрічі, що відбулась в обласній військовій адміністрації, висловили свої пропозиції та поділилися напрацюваннями, які вже є.

Очільник Донеччини Павло Кириленко висловив вдячність законотворцям за активну участь у розпочатій масштабній роботі з вироблення стратегії розвитку краю, підтримку ідей і пропозицій, що вже були надані. Під час діалогу за участю народних обранців наголошувалося, що «злагоджена збалансована робота всіх гілок влади — єдиний ефективний шлях до розбудови міцної української держави».

Донецька область.

ФОТО: Донецька ОВА.