З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», дев’ять крилатих ракет «Калібр» (з кораблів у Чорному морі) та три ракети наземного базування С-400, «Іскандер-М». Усі ракети знищено. Окрім того, противник атакував ударними дронами типу «Шахед» і проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня — «Орлан-10», SuperCam, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Під прицілом уночі опинилася не лише Київщина. Керівник Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що ворог намагався завдати удару по Черкаській області, однак сили ППО знищили безпілотник противника. Внаслідок атаки немає потерпілих чи руйнацій, від падіння уламків залишилася вирва.

На жаль, відомо про руйнування в столиці. Хоч усі цілі було знищено, у Святошинському, Солом’янському, Дарницькому, Шевченківському та Оболонському районах попадали уламки ракет. Найбільші пошкодження — в Солом’янському районі, де загорілося нежитлове приміщення, є троє потерпілих. Також пошкоджено цивільні автомобілі. Крім цього, уламки ракети впали на територію зоопарку.

«Робота надзвичайно успішна, усі повітряні цілі знищено. Шість ракет «Кинджал» — доволі вражаючий показник. Київ знову залишається в епіцентрі подій, тому що столиця завжди була пріоритетною ціллю для ворога. Ви бачите, скільки вони запускають по столиці, саме тому Київ захищений серйозними засобами протиповітряної оборони. Тому що і об’єкти інфраструктури, й інші важливі об’єкти держави завжди будуть у пріоритеті у ворога... Найголовніше, що знищено все, що летіло на Київщину», — зазначив в ефірі телемарафону спікер Повітряних сил Юрій Ігнат.

Тим часом ситуація на фронті стабільно важка, однак контрольована. Противник і далі намагається використовувати свої сили на найгарячішому напрямку — Бахмуті, де тривалий час намагається протискати нашу оборону. 

За добу (станом на ранок 16.05) Силами оборони відбито 49 ворожих атак. Як повідомив військовий експерт Сергій Згурець, на Бахмутському напрямку ворог продовжує наступальні дії. Наші військові витискають ворожі підрозділи від півночі та півдня Бахмута на флангах. «Уже убезпечили постачання через Хромове та Іванівське, і тепер орієнтовані закріпитися на панівних висотах у Берхівці та над Кліщіївкою. У самому Бахмуті вагнерівці попри втрати вперто намагаються витіснити наші підрозділи з міста. Тривають украй інтенсивні бої в забудові північно-західної частини Бахмута. Українські успіхи на північному та південному флангах міста ставлять під сумнів подальшу здатність армії росії захопити нові та утримувати вже взяті райони Бахмута», — повідомив він.

За даними Генштабу, на Авдіївському напрямку противник певний час так само намагався оточити Авдіївку з півночі та півдня, аби примусити наші війська залишити район оборони. Ці надії ворога теж виявилися марними, але в цій загарбницькій істерії російські окупанти 15 травня здійснили черговий ракетний обстріл міста. Є загиблі серед мирних мешканців.
На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Ворог здійснив обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення.

Фото: росЗМІ.