Противник і надалі намагається використовувати свої сили на двох найгарячіших напрямках — Бахмуті та Мар’їнці, де тривалий час тисне на нашу оборону. За добу (станом на ранок 17.05) Силами оборони там відбито понад 50 ворожих атак.

За даними Генштабу, на Бахмутському напрямку російські війська продовжують наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. Також противник вів безуспішні наступальні дії в напрямку Іванівського. Завдав авіаударів по районах Богданівки, Бахмута, Іванівського та Торецька. Від ворожих обстрілів постраждали Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Північне та Торецьк Донецької області.

На Авдіївському напрямку продовжує знищувати інфраструктуру населених пунктів. Завдав авіаційних ударів по Авдіївці та Водяному, здійснив обстріли населених пунктів Новокалинове, Бердичі, Степове, Авдіївка, Первомайське, Невельське та Карлівка Донецької області. 

На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнки. Окупанти завдали авіаційного удару в районі Красногорівки. Водночас ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Гостре, Мар’їнка та Побєда Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Ворог здійснив обстріли населених пунктів, що розташовані поряд з лінією бойового зіткнення. Керівник Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що окупанти обстріляли лікарню в місті Бериславі. Влучили в реанімаційне та центральне відділення. Через обстріл у медзакладі вибито майже 60 вікон та пошкоджено стіни. На щастя, пацієнти та працівники установи не постраждали.

Фото з відкритих джерел.