У МВС відбулася зустріч заступника міністра внутрішніх справ України Віктора Ратушняка (на знімку ліворуч) з делегацією жандармерії МВС Турецької Республіки на чолі з головнокомандувачем Серветом Йорюком (праворуч). Сторони обговорили актуальні питання подальшого співробітництва у правоохоронній сфері та першочергові завдання відомств.

— Сьогодні існує багато напрямів, які потребують тісної взаємодії. Це і боротьба з організованою злочинністю та корупцією, і з торгівлею людьми та відмиванням грошей, і з кіберзлочинністю та незаконним обігом наркотиків, — наголосив заступник міністра та додав, що тісна співпраця прикордонних і міграційних служб обох держав сприятиме ефективній протидії нелегальній міграції.

Водночас Віктор Ратушняк звернув увагу присутніх на те, що нині МВС України перебуває у процесі значних пере-творень, зокрема, пов’язаних із дією нового Кримінального процесуального кодексу України. «Реформа органів внутрішніх справ України спрямована на побудову нової системи, яка відповідала б європейським стандартам. Наша діяльність повинна бути більш сервісною та соціальною, ніж каральною, — наголосив він.

Заступник міністра також зазначив, що відповідно до міжнародної практики в МВС нещодавно було створено самостійний підрозділ — Департамент боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми.

 «Ми продовжуємо активно вивчати та залучати досвід наших іноземних партнерів щодо проведення реформ у поліцейській сфері. Українські правоохоронці зацікавлені у продовженні практики навчання наших працівників у турецьких навчальних центрах, вивченні вашого досвіду у сфері боротьби з тероризмом, охорони громадського порядку, забезпеченні безпеки масових та спортивних заходів», — зазначив В. Ратушняк. Він також запропонував турецьким колегам детально ознайомитися з роботою Головного управління внутрішніх військ МВС України, яке виконує широкий та важливий спектр завдань.

У свою чергу, головнокомандувач жандармерії МВС Турецької Республіки Сервет Йорюк наголосив на тому, що важливо об’єднатись у боротьбі з тероризмом та організованою злочинністю, оскільки самотужки з цими злочинними проявами не впоратися. 

Він також зазначив, що Туреччина бере активну участь у боротьбі з тероризмом на міжнародній арені.

УЗГ МВС України.

 

Фото УЗГ МВС України.