Сторони обговорили очікування України від рішень Вільнюського саміту.

Насамперед — це питання запрошення України на вступ до Організації Північноатлантичного договору. А також визначення чітких кроків на цьому шляху до вступу та безпекові гарантії.

«Завдяки спільним діям можемо дати відсіч агресії — міжнародна підтримка й допомога та хоробрість українського народу здатні перемогти ворога і забезпечити світову безпеку, що починається нині з України», — наголосив Перший віцеспікер Олександр Корнієнко.

До зустрічі також доєдналися голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжнародного співробітництва Олександр Мережко, голова Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе, заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, голова Постійної делегації України у Парламентській Асамблеї    НАТО Єгор Чернєв, заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, заступниця голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Галина Михайлюк, членкиня Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Соломія Бобровська, член Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Петро Порошенко та член Комітету з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук.

***
У межах робочої поїздки до Люксембурга Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зустрівся з очільницею міста Ліді Полфер.

Перший віцеспікер поінформував про загальну ситуацію, зокрема, щодо наслідків російської агресії — сотні українських міст і сіл повністю або частково зруйновані.

«Важливим напрямом співпраці, спрямованої на відновлення української економіки та пошкодженої інфраструктури, є відбудова обраного міста чи регіону України», — наголосив Олександр Корнієнко, запропонувавши Люксембургу долучитися до цієї ініціативи.

«Окрема важлива тема обговорення — визволення представників місцевого самоврядування з полону», — зазначив Перший віцеспікер, підкресливши, що маємо зробити все можливе, щоби повернути їх додому та забезпечити відповідальність держави-терориста за ці злочини.

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України подякував за всю допомогу, яку Люксембург й особисто пані мер надали Україні.

До зустрічі також долучилися голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжнародного співробітництва Олександр Мережко та заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото: rada.gov.ua