Домовленості про це досягнуто делегацією України на 127-й щорічній зустрічі Німецької медичної асоціації, яка є головним органом самоуправління лікарів Німеччини, в місті Ессен.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, який узяв участь у заході, обговорив із міністром охорони здоров’я та соціальної політики Північного Рейну та Вестфалії Карлом-Йозефом Лаудеманном проведення навчання українських медиків, зокрема й із запровадження лікарського самоврядування.

Михайло Радуцький повідомив, що цьогоріч комітет, за планом, опрацьовуватиме проект закону «Про самоврядування у сфері охорони здоров’я в Україні», який розробив МОЗ. Цей законопроект перебуває на останній стадії обговорення, і є сподівання, що нинішнього року документ буде винесено на голосування Верховної Ради.

«На засіданні ми відчували підтримку України — нашу делегацію члени конгресу зустріли стоячи та аплодисментами, — зазначив Михайло Радуцький. — Підсумком дискусій у залі стали слова голови асоціації Клауса Рейнхарда, що підтримку впровадження лікарського самоврядування асоціація надавала іншим країнам центральної та східної Європи, а тепер — планує допомагати в цьому напрямі Україні».

Учасники української делегації також обговорили з керівником Департаменту міжнародної співпраці Німецької лікарської асоціації Рамоном Парса-Парсі підписання подвійної угоди: міжурядової та міжпарламентської. За словами Радуцького, міжурядова угода не оновлювалася із 2007 року, і новий договір серед іншого має враховувати допомогу Україні в післявоєнному відновленні.

На знімку: під час заходу в Німеччині.

Фото зі сторінки Михайла Радуцького у Фейсбуці.