Відповідне рішення підтримав Комітет Верховної Ради України з питань бюджету.

«Компенсацію за допомогою електронної послуги «єВідновлення» зможуть отримати всі громадяни України, чиє житло зазнало пошкодження внаслідок збройної агресії рф і яке ще не було відремонтовано. Ми вже маємо понад 12,5 тисячі таких заяв. З них 56 відсотків — це квартири та 44 відсотки — приватні будинки», — зазначила голова Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа.

За її словами, виплата перших допомог зі спеціального Фонду ліквідації наслідків збройної агресії очікується вже до кінця травня.

Громадяни зможуть використати допомогу від держави виключно для відновлення свого житла власними силами шляхом придбання будівельних матеріалів або замовлення відповідних послуг у спеціалізованих підприємствах. Виділених коштів достатньо для відновлення майже 27 тисяч пошкоджених житлових об’єктів з орієнтовною кількістю мешканців 68655 осіб.

«Водночас у Фонді ліквідації наслідків збройної агресії вже є 62 мільярди гривень. Це означає, що в разі отримання великої кількості заявок уряд спільно з Бюджетним комітетом зможе виділити додаткові кошти для надання цієї допомоги», — зауважила Роксолана Підласа.

Вл. інф.

На знімку: зруйнований Ірпінь

Facebook / Радіо Свобода