За даними Генштабу, Силами оборони там відбито понад 30 ворожих атак.

На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки Харківської області. Противник завдав авіаударів поблизу Орлянського, Кислівки і Табаївки Харківської області. Також росіяни обстріляли населені пункти в Харківській і Луганській областях.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Бої за місто Бахмут тривають. Учора речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий повідомив, що

Сили оборони тримають район «Літака» та мають там фортифікаційні споруди, окопи, опорні пункти, зокрема і в південно-західній частині міста. За його словами, заяви голови незаконного ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина щодо повного захоплення міста не відповідають дійсності.

«Щоб, напевно, зберегти залишки свого особового складу та репутації, йому нічого не залишається, крім того, як вигадати таку спеціальну інформаційну операцію: мовляв, я вже переміг і йду, а далі хай розбирається регулярна армія, яку він сам же критикує і каже, що вона ні на що не здатна. Ось така країна сюрреалізму», — сказав речник.

За його словами, один із напрямків, де ЗСУ рухаються успішно, — у бік Кліщіївки. У районі Берхівського водосховища теж є просування. «Протягом тижня нам вдалося просуватися від 150 м до 2 кілометрів на добу. Це небагато. Але це дає нам змогу зайняти панівні висоти, щоб краще завдавати ураження по угрупованню ворога в Бахмуті», — підсумував Сергій Череватий.
На Мар’їнському напрямку відбито численні атаки противника в районі міста Мар’їнка. Також ворожих обстрілів зазнало село Побєда, що неподалік.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Ворог здійснив обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. За інформацією Херсонської ОВА, російські окупанти 61 раз обстріляли мирні населені пункти Херсонщини. Випустили 373 снаряди з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, безпілотників та авіації. Херсон ворог атакував 6 разів, випустивши по місту 16 снарядів. Вони гатили по житлових кварталах населених пунктів області, а також по території і будівлі заводу у Херсоні та підприємства у Бериславському районі.

Фото зі сторінки Володимира Зеленського у Фейсбуці.