На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи у День морської піхоти на передових позиціях Збройних Сил України у смузі оборони Вугледар — Мар’їнка в Донецькій області. Про ситуацію на визначеній ділянці фронту Верховному Головнокомандувачеві доповів командувач морської піхоти й ОТУ «Донецьк» генерал-лейтенант Юрій Содоль.

Під час урочистостей та спілкування із захисниками Володимир Зеленський відзначив мужність і героїзм морських піхотинців, які з початку російської агресії надійно тримають оборону на найбільш відповідальних ділянках фронту, професійно та впевнено знищуючи загарбників.

Президент повідомив, що відсьогодні у складі Збройних Сил України формуються нові бригади. «Саме на передовій правильним є оголосити про створення в Україні Корпусу морської піхоти, — зауважив Володимир Зеленський. — До нинішніх наших підрозділів будуть додані й нові бригади морської піхоти, і ми забезпечуємо їх сучасною зброєю і технікою».

У святковий день відбулося й відзначення державними нагородами. За особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові Президент присвоїв звання Героя України та вручив ордени «Золота Зірка» полковнику Юрію Андрієнку та полковнику Миколі Паласу.

Морські піхотинці, які виявили звитягу та самовідданість у боях з російськими загарбниками, були нагороджені орденами Богдана Хмельницького І, ІІ та ІІІ ступенів, «За мужність» ІІ та ІІІ ступенів, княгині Ольги ІІІ ступеня та орденом Данила Галицького.

Володимир Зеленський вручив відзнаку Президента України «За мужність та відвагу» командуванню морської піхоти Військово-Морських сил ЗСУ, 35-й окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського та її підрозділам — 18-му окремому батальйону морської піхоти і 137-му окремому батальйону морської піхоти, а також 406-й окремій артилерійській бригаді імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова та 140-му окремому розвідувальному батальйону.

Президент присвоїв військове звання бригадного генерала начальнику штабу — заступнику командувача морської піхоти ВМС ЗСУ полковнику Олексію Андросову.

Морпіхи подарували главі держави свій прапор, пам’ятну плакетку та шеврони всіх частин морської піхоти.

За підсумками свого відвідання району бойових дій Президент наголосив, що ця поїздка на передову стала завершальним компонентом після багатьох зустрічей та переговорів із партнерами, які відбулися цими днями та у попередні тижні.

«Усі маємо це розуміти: головне завдання нашої держави і сенс фактично кожної нашої міжнародної комунікації полягає саме у зміцненні України, у посиленні нашої оборони, у збільшенні можливостей наших воїнів і нашої держави загалом. Кожен закордонний візит і майже кожні переговори — дають Україні змогу стати сильнішою, — зазначив Володимир Зеленський. — Дякую всім, хто додає Україні сили! Сила нашої держави зараз, сила нашої оборони зараз — це основа сили міжнародного порядку, що заснований на правилах. Разом переможемо! Слава Україні!».