Епіцентри боїв залишаються незмінними. Водночас ворог дещо посилив наступ на Куп’янськ. Унаслідок ворожих обстрілів Харківщини пошкоджено будинки, школу та офісні будівлі. Є двоє поранених, їх госпіталізували у середньому стані.

«Окупанти обстріляли Вовчанськ Чугуївського району. Внаслідок обстрілу тілесні ушкодження дістав 33-річний місцевий мешканець. З осколковими пораненнями у стані середньої тяжкості його госпіталізували до лікарні. У населеному пункті пошкоджено приватні будинки. У Куп’янську звернувся до медиків 56-річний чоловік із вибуховою травмою. Обидва потерпілі госпіталізовані, стан — середній», — повідомив начальник ОВА Олег Синєгубов.

У Генштабі не повідомляли про бої у самому Бахмуті (станом на ранок 24.05). Щоправда у відомстві зазначили про спроби штурму ворога у напрямку Хромового. Нагадаємо, днями Міноборони повідомило, що на флангах Бахмута військові просунулися на кількасот метрів.

На Авдіївському напрямку ворог продовжує наземні атаки біля Первомайського. На Мар’їнському — тривають атаки на Мар’їнку. Під час наступу ворог там атакував 19 разів.

За даними Генштабу, російські війська активно обороняються на півдні: встановлюють барикади проти човнів на Дніпрі та мінують береги. Вздовж доріг на окупований Крим зводять нові укріплення. Водночас ворог не припиняє обстрілювати прифронтову частину України.

На Запорізькому та Херсонському напрямках зафіксовано ворожі авіаудари по населених пунктах Гуляйполе, Мала Токмачка та Степове Запорізької області, а також обстріли Времівки, Бурлацького, Новосілки, Зеленого Поля Донецької області; Ольгівського, Гуляйполя, Залізничного, Білогір’я, Малої Токмачки, Малих Щербаків та Кам’янського Запорізької області.
За інформацією Херсонської ОВА, російські окупанти 64 рази обстріляли мирні населені пункти області. Випустили 271 снаряд з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, безпілотників та авіації.

Херсон ворог атакував 11 разів, випустивши по місту 47 снарядів. Також під вогонь артилерії ворога потрапили Золота Балка, Веселе, Козацьке, Львове, Антонівка, Кізомис, Станіслав Херсонської області.

«Окупанти поцілили у житлові квартали населених пунктів області, а також в об’єкти соціальної інфраструктури в Бериславському районі», — повідомили в ОВА.

Колаж 24 каналу.