Онлайн-урок проводив Освітній центр Парламенту.

«Попри суворі вимоги безпеки під час воєнного стану ми не забуваємо, а навпаки активно займаємося парламентською просвітою і тримаємо зв’язок з освітянами, молоддю та школярами.

Спілкуємося і розповідаємо з перших вуст про те, чим сьогодні живе Парламент, як інституція, про наш внесок у наближення Перемоги», — зазначила вона у Фейсбуці, зауваживши, що за час повномасштабної війни Верховна Рада віднайшла та успішно проявила себе в абсолютно новій місії — парламентській дипломатії.

Одним із прикладів парламентської дипломатії є проведення Освітнім центром Верховної Ради міжнародних онлайн-уроків, зокрема, «Ізраїль на підтримку України».

«Поділилася зі студентами, старшокласниками та їхніми вчителями з усієї України своїми враженнями від нещодавньої робочої поїздки до Держави Ізраїль, відвідування та зустрічей з керівництвом Кнесету. Ізраїль — це дуже важлива країна в близькосхідному регіоні, партнерство з якою відіграватиме ключову роль», — зазначила Олена Кондратюк, підкресливши, що голос Ізраїлю має велике значення для України в ООН, де незабаром, сподіваємося, буде розглянуто та схвалено резолюції щодо примусової депортації українських дітей росією та підтримки формули миру Президента Зеленського.

«Всі ми віримо в Перемогу України. Водночас безпековий досвід Ізраїлю є важливим для нас. Ми повинні налаштуватися на те, що наше повсякденне життя в подальшому буде схожим на те, як зараз живе Ізраїль: у постійній загрозі, у поєднанні свободи і демократії з високими вимогами до стандартів безпеки, з орієнтацією економіки на військові рейки. А це також про обладнання бомбосховищ в усіх освітніх закладах, будівництво нового житла з кімнатами безпеки, раннє оповіщення та загальну культуру поведінки при повітряних тривогах», — наголосила заступниця Голови Парламенту, висловивши сподівання, що після Перемоги ми якнайшвидше зможемо відновити повноцінне стажування молоді у Верховній Раді, повернути екскурсії, очні заняття та лекції в Освітньому центрі.

«Український Парламент має бути надійно захищеним, але водночас відкритим для суспільства, як Кнесет Ізраїлю», — зазначила Олена Кондратюк, висловивши вдячність Освітньому центру Верховної Ради, Послу України в Ізраїлі Євгену Корнійчуку та працівнику Кнесету родом з України Михайлу Аврутісу, які також долучилися до онлайн-уроку.

«Наша молодь дізналася багато цікавого та корисного про підтримку України в Ізраїлі. Учасники уроку також мали змогу ближче познайомитися з державним устроєм країни, законотворчим процесом у Кнесеті та цікавими фактами про Ізраїль», — сказала заступниця Голови Парламенту, наголосивши на важливості регулярного проведення таких онлайн-уроків для школярства та студентства.

Вл. інф.

Фото зі сторінки Олени Кондратюк у Фейсбуці.