У межах робочого візиту до Французької Республіки Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зустрівся з Генеральним секретарем Парламентської асамблеї франкомовних країн Бруно Фуксом.

Під час розмови сторони детально обговорили майбутню співпрацю.

«Уже в липні, на наступній Парламентській асамблеї Франкофонії, очікуємо ухвалення рішення про прийняття України у статусі спостерігача», — наголосив Перший віцеспікер Олександр Корнієнко та зауважив, що серед спільних завдань — розвиток французької культури й мови, а також боротьба проти російських наративів у країнах Глобального Півдня.

Водночас Генеральний секретар Парламентської асамблеї франкомовних країн Бруно Фукс та Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко домовилися про зустріч в Україні разом із колегами з франкомовних країн, зокрема, Африки та Латинської Америки.

***

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко у межах робочого візиту до Французької Республіки також взяв участь у панельному засіданні «Доброчесність післявоєнного відновлення України» в Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). «Одна із відповідей на запитання за що ми сьогодні воюємо — це за нове суспільство», — наголосив під час свого виступу Олександр Корнієнко.

Перший віцеспікер акцентував, що Україна продовжує розбудовувати справедливе суспільство з нульовою толерантністю до корупції: «Задля цього діють наші незалежні антикорупційні органи: Національне агентство з питань запобігання корупції, Національне антикорупційне бюро України, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Вищий антикорупційний суд».
Окрім того, він зауважив, що для України дуже цінною є взаємодія з Організацією економічного співробітництва та розвитку.

«З боку Верховної Ради України будемо активно підтримувати вже наявний контакт та прагнути його посилити, зокрема, стати членами ОЕСР», — зазначив Олександр Корнієнко.

За повідомленнями прес-служби Апарату Верховної Ради України.

Фото: rada.gov.ua