Ворог випустив до 40 ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс з району Каспійського моря. З північного та південного напрямків противник атакував БпЛА «Shahed-136/131». Загалом — майже 35 дронів.

Силами оборони знищено 67 повітряних цілей: 37 ракет Х-101/Х-555, 29 ударних БпЛА «Shahed-136/131», 1 розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Ворог атакував столицю двічі на добу. У Київській міській військовій адміністрації констатували, що вночі це була вже 15-та за ліком масована атака на місто з початку травня. «Внаслідок масованого удару жертв чи постраждалих немає. Однак у Подільському районі уламок одного з дронів впав на дах житлового будинку. У Святошинському районі уламок одного зі збитих БпЛА впав на відселену будівлю — рятувальники ліквідували пожежу», — повідомили там.

Вдень окупанти вдарили попередньо «Іскандерами». «Вони є різних модифікацій: балістичні та крилаті ракети. Який вид озброєння був застосований, пізніше повідомимо», — сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Як повідомили У КМВА, усі повітряні цілі над Києвом знищено силами ППО. «Виявлено шість уламків ракет. «В Оболонському районі вони впали біля АЗС та на дорожньому покритті з подальшим займанням, а також у зеленій зоні. У Деснянському районі — на територію одного з парків. У Дніпровському — на дорожнє покриття в різних місцях», — зазначили там.

Окупанти вдарили по кількох об’єктах на Хмельниччині, один із них — військовий. За інформацією Хмельницької ОВА, виведено з ладу 5 літальних апаратів. Розпочато відновлювальні роботи злітно-посадкової смуги. Дані щодо постраждалих уточнюються.

Також одна ракета долетіла до Львівщини. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький. За його словами, її вдалося збити над Золочівським районом, однак уламки впали на дерев’яну господарську будівлю. Через це і будівля, і трактор, який стояв поруч, згоріли, а на місці падіння виникла вирва. Люди ж не постраждали. Неспокійно було і на Одещині. На жаль, зафіксовано влучання в портову інфраструктуру Одеської області.

Гаряче і на фронті. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом доби (на ранок 29.05) захисники відбили понад 20 ворожих атак.

За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку противник безуспішно наступав біля Масютівки та завдав авіаційного удару в районі Кислівки. Райони Колодязного, Красного Першого, Фиголівки та інші місцевості зазнали обстрілів артилерією та мінометами.

На Бахмутському напрямку противник проводив безуспішні наступальні дії та завдав авіаційних ударів. На Авдіївському напрямку росія не наступала, але завдала авіаційних ударів та обстріляла деякі населені пункти. На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили 12 атак противника в районі міста Мар’їнка.

Фото ілюстративне з відкритих джерел.