Минулої п’ятниці для 200 військових ЗСУ розпочався загальний воєнний інструктаж та воєнне навчання на полігонах у Графенвері та Хоенфельсе. Ще 200 освоюють заправку панцерників та їхнє обслуговування.

Це повідомлення The New York Times із посиланням на Пентагон оприлюднили мало не всі німецькі ЗМІ. У заяві представника Пентагону, підполковника Гаррона Гарна зазначається, що перша група освоює основні завдання солдата, зокрема прицільну стрільбу, медичні навички, а також підготовку на рівні роти, і зрештою, будуть масштабніші навчання за участю підрозділів кількістю в батальйон, котрі протистоятимуть один одному. Завдання другої — підготовка з обслуговування танків.

Ще до відправлення танків у Німеччину прес-секретар Пентагону Патрик Райдер повідомив, що танки американського виробництва Abrams, котрі надійдуть у ФРН, не призначені для подальшого застосування в бойових діях в Україні. Ця техніка — лише для навчання військових ЗСУ. Водночас він зазначив, що боєздатні панцерники можуть з’явитися на полі бою в Україні восени.

Тим часом канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв’ю виданню Kolner Stadt-Anzeiger заявив, що «конфлікт в Україні не може бути заморожений». Глава німецького уряду наголосив: «Не може навіть йтися про те, щоб укласти своєрідний холодний мир!». Олаф Шольц зазначив, що сторони мають «прагнути до «справедливого миру». І Київ сам має визначити умови миру».

Берлін.

Фото: Wikimedia.org