Це був напад у кілька хвиль — з короткими інтервалами між атаками. За інформацією Повітряних сил ЗСУ, окупанти здійснили пуск 31 баражуючого боєприпасу з північного та південного напрямків. Вдалося знищити 29 літальних апаратів. Майже всі дрони уражено на підступах до столиці та у небі Києва.

Лише протягом доби (станом на ранок 30.05) ворог тричі атакував Київ. Учора вночі вибухи лунали в багатьох районах міста. За інформацією КМВА, внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування.

«Унаслідок падіння уламків сталися пожежі у двох приватних будинках Дарницького району. У Печерському районі горіли три авто. Також у Голосіївському районі внаслідок падіння уламків сталася пожежа в багатоповерхівці. Ще один житловий будинок пошкоджено. Наразі рятувальники евакуювали 20 осіб. Одна людина загинула. Загалом у Голосіївському районі госпіталізували чотирьох постраждалих. Трьом медики надали допомогу на місці. У Подільському районі зафіксували загоряння в житловому будинку. Інформації про постраждалих наразі не надходило. Також пролунали вибухи у Святошинському районі. Усі екстрені служби продовжують роботу на місцях», — повідомила столична влада.

Ситуація на фронті стабільно важка, але контрольована. За даними Генштабу, росія продовжує наступати на кількох напрямках на сході України. Окупанти зосереджують сили довкола Бахмута та Мар’їнки. За добу (станом на ранок 30.05) Силами оборони відбито декілька десятків ворожих атак.

За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки, Крохмального Харківської області та Новоселівського і Стельмахівки Луганської області. Завдав авіаційного удару в районі Стельмахівки. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Колодязне, Кам’янка, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Петропавлівка, Кучерівка, Кислівка, Глушківка, Берестове та Богуславка Харківської області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник наступальних дій не проводив. Завдав авіаційного удару в районах Торецька, Авдіївки та Водяного Донецької області. 
На Мар’їнському — наші захисники відбили 12 атак противника в районі міста Мар’їнки. Ворог завдав авіаційного удару в районі Георгіївки.

Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Ворог здійснив обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. За інформацією Херсонської ОВА, російські окупанти 52 рази обстріляли мирні населені пункти Херсонщини. 

«Випустили 343 снаряди з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, безпілотників та авіації. Херсон ворог атакував 10 разів, випустивши по місту 50 снарядів. російські військові поцілили в житлові квартали населених пунктів області», — зазначили там.

Колаж 24 каналу.