Він попросив москвичів зберігати спокій і користуватися тільки офіційною інформацією.

«Всі екстрені служби перебувають на місці пригод. Вони з’ясовують обставини того, що сталося. Наразі ніхто серйозно не постраждав. По медичну допомогу звернулося двоє осіб», — заспокоював градоначальник.

Губернатор московської області андрєй воробйов повідомив, що на підльоті було збито кілька безпілотників. «Сьогодні вранці мешканці деяких районів московської області могли чути вибухи — це працює наша ППО. Прошу жителів зберігати спокій. Екстрені служби працюють. Інформуватимемо», — написав він у своєму телеграм-каналі.
За повідомлення телеграм-каналу Mash, уламки безпілотника впали на Ленінському проспекті, 92к. Довелося перекрити рух транспорту від вулиці Удальцова до південного заходу столиці й евакуювати 300 осіб.

Як пише Baza, вибухи було чутно в Одинцово, Красногорську, в районі Нової Риги та Барвихи. Близько десятка безпілотників було збито в Підмосков’ї. Загалом участь в атаці на москву та московську область взяли 25 БПЛА, які летіли на низькій висоті, а деякі навіть зачепилися за дерева та дроти.

У місті зазнали пошкоджень і будинки на вулицях Профспілковій та Атласова. Ще кілька безпілотників збито на Рубльовці, елітному районі москви, та в Новій москві. Про вибухи повідомляли і в районі Внуковського аеродрому.

Після атаки дронів у російській столиці виникли перебої із стільниковою навігацією. Водії скаржилися на збої в системі GPS. За повідомленням телеграм-каналу Mash, для поліції було оголошено план «Тайфун» і збір всього особового складу, який залучали до ліквідації наслідків масової атаки безпілотників.

Чи не останнім на атаку безпілотників відреагувало міністерство оборони рф, яке повідомило, що по москві вдарили вісьмома безпілотниками. Три БПЛА були нейтралізовані засобами радіоелектронної боротьби, після чого вони втратили керування і відхилилися від намічених цілей, ще п’ять дронів збито зенітними комплексами «Панцир-С». «Усі безпілотники уражені», — браво відрапортувало відомство шойгу, в якому атаку на російську столицю назвали «тероризмом». «Вранці київський режим здійснив терористичну атаку безпілотними літальними апаратами по об’єктах у москві», — заявило міністерство оборони рф.

Тим часом телеграм-канал Shot з посиланням на своє джерело повідомив, що москву атакували 32 безпілотники, з яких 19 були збиті на території московської області.

Як відреагували на ці події росіяни? «Війна прийшла прямо до москви, — вважає опозиціонерка Марина Овсяннікова. — Дрон може залетіти і в квартиру на Ленінському, і в будинок на Рубльовці. Сидіти на Патриках, вдаючи, що війна далеко, все не так однозначно і мене не стосується, більше не вийде. москвичі сьогодні на власній шкурі відчули, що відчувають кияни, які живуть під обстрілами вже понад рік». Громадська діячка Ельвіра Візарева із сарказмом запитує: «Все за планом «СВО» (спеціальної військової операції)? Погляньте, дрон UJ-22 Airborn пролітає 800 кілометрів. Спокійно пролітає над столицею».

Не менш цікаві коментарі під публікаціями про атаку на москву дронами: «Вони посіяли вітер, а пожнуть бурю», «Сподіваюсь, що наступного разу політ буде значно ефективнішим», «Двояке враження: з одного боку, Україна давно вже мала відповідати на російські прильоти і вбивства, а з другого — у мене в москві дві внучки», «путін — агент ЦРУ, який розвалює росію. Розікрав армію, розвалив, розпродав».

Фото із сайту ТСН.