За даними Генштабу, росія продовжує наступати на кількох напрямках на сході країни. Окупанти зосереджують сили довкола Бахмута та Мар’їнки. За добу (на ранок 31.05) Силами оборони відбито понад 20 ворожих атак.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії на захід від Масютівки Харківської області та у напрямку Новоселівського Луганської області. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Котлярівки Харківської та Стельмахівки Луганської областей. Також росіяни обстріляли Харківську область з артилерії та мінометів.

На Бахмутському напрямку противник не наступав вже дві доби поспіль. Рашисти завдали авіаційного удару в районі Веселого та ракетного — в районі Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали кілька населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник наступав у напрямку Сєверного, успіху не мав. Окупанти завдали авіаційних ударів біля Авдіївки. Також росіяни вели обстріли з артилерії. На Мар’їнському — наші захисники відбили усі атаки противника в районі міста Мар’їнка, а також у напрямку населених пунктів Побєда та Новомихайлівка. Ворог завдав авіаційного удару в межах Мар’їнки та з артилерії накрив Георгіївку і Побєду.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог обороняється. Він обстріляв населені пункти, що поряд з лінією бойового зіткнення. За інформацією Херсонської ОВА, окупанти 49 разів обстріляли мирні населені пункти.

«Випустили 219 снарядів з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, безпілотників та авіації. Херсон росія атакувала 2 рази, випустивши по місту 5 снарядів. Є влучання у житлові квартали населених пунктів області. Через російську агресію 5 осіб дістали поранення», — зазначили в ОВА.

Колаж 24 каналу.