За останні 6 днів рашисти завдали вже 6-го повітряного удару по місту! І щоразу ворог змінював зброю. Після балістичних ракет — учора атака була комбінованою: дронами та крилатими ракетами одночасно. За даними КМВА, пуски ракет були здійснені зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспію, ймовірно — крилатими ракетами типу Х-101/555. Синхронно з різних напрямків Київ атакували БпЛА, за попередніми даними — баражуючі боєприпаси «Shahed».

«Наша ППО — просто титани! За попередньою інформацією, у повітряному просторі над Києвом та навколо Києва силами та засобами протиповітряної оборони були виявлені і знищені понад 30 повітряних цілей різного типу. Інформація щодо руйнувань і потерпілих відсутня. Дані оперативного зведення збираються та уточнюються. Вкотре дякуємо нашій ППО за збережені життя!» — повідомили там.

На жаль, є постраждалі на Київщині. Внаслідок падіння уламків поранено дві особи, у тому числі дитину. Дорослий госпіталізований до лікарні та прооперований, загроз його життю немає.

Крім того, внаслідок падіння уламків пошкоджено п’ять приватних будинків. У трьох будинках пошкодження незначні — вибиті вікна, посічені фасади. У двох — виникли пожежі. Загоряння ліквідовано. Пошкоджено декілька автомобілів, а також вікна в одному з офісних приміщень. У двох районах області також зафіксовано декілька займань трав’яної та лісової підстилки.

Ситуація на фронті стабільно важка, але контрольована. За даними Генштабу, росія продовжує наступати на кількох напрямках на сході України. За добу (на ранок 02.06) Силами оборони відбито декілька десятків ворожих атак.

На Куп’янському напрямку загарбники вели безрезультатні наступальні дії на захід від Масютівки Харківської області та біля Куземівки Луганської області. Крім цього, ворог завдав кілька авіаційних ударів по населених пунктах регіону, а також обстріляв міста і села з мінометів та артилерії.

На Мар’їнському напрямку наша армія відбила всі атаки противника в районі міста Мар’їнка. Там же ворог завдав авіаційного удару, а також здійснив кілька артилерійських обстрілів міст поблизу Мар’їнки.

На інших напрямках російська армія не проводила наступи. На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних та артилерійських ударів по містах і селах поблизу Бахмута. На Авдіївському росіяни завдали авіаційних ударів у районах Авдіївки та Водяного Донецької області. Також вони обстріляли населені пункти регіону з артилерії.

Фото з відкритих джерел.