Дорослих і маленьких читачів єднає віра та книга.

Участь у ньому взяли діти з Києва, Маріуполя і Луганська. На їх запрошення до бібліотеки завітали представники Міністерства оборони України, Національної гвардії України, Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій, Міністерства культури та інформаційної політики, представники органів влади Херсонської, Полтавської та Луганської областей, Національної спілки письменників України, а також капелани, громадські діячі, письменники, волонтери.

Перший заступник міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, заступник міністра юстиції України Олена Висоцька, керівник мережі дитячих недільних шкіл «Чадо», викладач Київської православної богословської академії протоієрей Петро Лопатинський, начальник Служби військового капеланства ЗСУ полковник Олексій Терещук, заступник з морально-психологічного забезпечення запасної роти в/ч А 2167 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців майор Сергій Лавський та інші гості долучилися до відеомарафону, під час якого відбулося обговорення важливих тем — як виховати дитину громадянином своєї країни, прищепити їй моральні принци та патріотизм, любов до читання і навчання та як зробити її щасливою.

Головним помічником батьків та учителів у процесі виховання нового покоління, звичайно, є книга. Перший в Україні Дитячий бібліотечний молитовний сніданок, що відтепер буде традиційним, став важливою частиною програми з промоції читання та долучення дітей до важливих громадських справ.

Відкриваючи захід, генеральний директор НБУ для дітей Алла Гордієнко зазначила: «Ми прагнемо досягати єднання і взаєморозуміння, спільними зусиллями та спільними молитвами наближаючи нашу Перемогу — заради дітей, чий допитливий розум та відкриті серця обов’язково прославлять нашу державу, заради тих, хто не дочекався, але вірив у Перемогу — і дорослих, і дітей».

«У спільній молитві діти і дорослі на діалоговому майданчику добра та порозуміння утворили енергетичне коло єдності. Ми знаємо, що Всесвіт почув нас і відгукнеться. Бог, який у будні носить форму ЗСУ, а у свято вдягає вишиванку, дасть зелене світло дитячій щирій вірі і молитві», — наголошує керівниця бібліотеки.

З вірою у Перемогу України маленькі читачі в цей день організували аукціон-продаж своїх малюнків та виготовлених власними руками сувенірів, а зібрані кошти передали на потреби ЗСУ. В програмі заходу були також виставка елементів знищеної ворожої зброї, перетворених юними митцями на арт-об’єкти, презентація книжки «Вусата історія» та зустріч з письменницею Марією Артеменко, вистава дитячої студії «Бібабо», презентація літніх читань «Жовто-блакитні канікули».

Фото надано Національною бібліотекою України для дітей.