Нову льодову арену відкрито у Дружківці (Донецька область). Споруда має хокейне поле зі штучним льодовим покриттям, що обладнано по периметру захисними бортами, сітками, лавками для гравців та суддів. Хокейні матчі (на знімку) та змагання з фігурного катання зможуть одночасно спостерігати понад 374 глядачів. Подбали і про людей з особливими потребами: новобудову оснащено пандусами та спеціальними ліфтами.

Арену споруджено у рамках програми «Хокей України». «Розвиток зимових видів спорту і насамперед відкриття дитячо-юнацьких шкіл стає пріоритетним напрямком, — зазначив віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул. — До 2022-го (року зимових Олімпійських ігор, на проведення яких Україна збирається подати заявку. — Авт.) у нас ще дев’ять років, і ми віримо, що на тих льодових аренах, які відкриваємо сьогодні, у тих дитячо-юнацьких школах, які при них створюються, виростуть діти — чемпіони Олімпіади 2022 року».

Льодовий комплекс отримав назву «Альтаїр» — на честь хокейної команди, яка свого часу представляла Дружківку в республіканській першості у 1980-ті роки. Передбачається, що споруду відкриють і для мешканців найближчих населених пунктів — Костянтинівки, Краматорська, Красного Лиману, Слов’янська, Костянтинівського та Слов’янського районів. Уже найближчим часом тут запрацює дитяча секція хокею. Для її розвитку президент ХК «Донбас» Борис Колесніков подарував сертифікат на 100 тисяч гривень.

Фото надане прес-службою ХК «Донбас».