Гатили традиційно — з району Каспійського моря із шести стратегічних бомбардувальників Ту-95мс. Силами та засобами ППО знищено всі 35 крилатих ракет. Більшість ракет прямувала у напрямку столиці — в зону відповідальності повітряного командування «Центр», повідомили в командуванні Повітряних сил ЗСУ.

Понад 20 ворожих цілей виявили та збили на підльоті до Києва. За інформацією КМВА, внаслідок падіння уламків у Деснянському районі пошкоджено дорожнє покриття, лінії електропередач тролейбусного сполучення, частково вибиті вікна магазину. У Дніпровському районі (Воскресенські сади) виявлено уламки ракети на даху приватної будівлі, горіння немає, без потерпілих.

Загарбники завдали 4 ракетних та 64 авіаційних ударів, здійснили 64 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Окрім зруйнованої інфраструктури, постраждали люди. Так, ворог обстріляв Харків. Як розповів голова міста Ігор Терехов, вночі один приліт стався на автомобільній парковці біля аеропорту. Другий — на одній із центральних вулиць міста — Римарській.

«Там жодного військового об’єкта немає, лише школа, театр, офісні та житлові будівлі. Ракета влучила в дорогу, перебитий водогін, у навколишніх будинках повибивало шибки, пошкодило 5 автомобілів. На щастя, постраждалих немає», — повідомив він.

За даними Генштабу (на ранок 06.06), основні зусилля росія продовжує зосереджувати на веденні наступальних дій на сході країни. Окупанти здійснили там понад 40 атак. Бахмут і Мар’їнка залишаються в епіцентрі бойових дій, наші захисники тримають оборону і переходять у контрнаступ.

Міноборони закликає громадян з цього приводу зберігати тишу. Проте дії наших військових говорять самі за себе. Сили оборони рухаються на Бахмутському напрямку широким фронтом та мають певні успіхи. Також у відомстві зазначили, що через поразки під Бахмутом росіяни запускають інформацію про те, що ЗСУ перейшли в контрнаступ по всій лінії фронту. Як повідомив військовий експерт Сергій Згурець, нині кожна подія на фронті має стосунок до літньої наступальної операції ЗСУ.

«Сили оборони продовжують рухатись уперед. Нині всі зусилля наших військових у Бахмуті скеровані на зрізання флангів російського угрупування. Жорсткі бої тривають на півночі від Бахмута. Наші підрозділи просуваються, хоча окупанти намагаються втримати оборону. При цьому відбувається взаємний потужний артилерійський та мінометний вогонь. Така ж ситуація спостерігається і на південному фланзі Бахмута з центром тяжіння в Кліщіївці.

На Кліщіївку йде наступ з двох напрямків. З огляду на той темп, які взяли наші війська, в мене є сподівання, що до кінця тижня можна буде говорити про повне вибиття противника», — зазначив він.

За даними Генштаба, агресор зробив невдалу спробу наступу в напрямку Авдіївки, Сєверного і Невельського. Також відбито численні атаки загарбників у районі Мар’їнки, де окупанти втратили майже 70 осіб убитими і понад 100 пораненими. Було знищено 17 одиниць ворожої техніки. Активізувався ворог на Шахтарському напрямку — стик Запорізької та Донецької областей. Там атаки ворога теж були безуспішними. На цьому напрямку нашими воїнами був збитий ворожий вертоліт Ка-52.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Ворог здійснив обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення.