Народний депутат України, голова Луганської обласної організації політичної партії «Слуга народу» Олексій Кузнєцов (на знімку перший праворуч), вітаючи земляків із 85-річчям області, зазначив:

«Луганщина — світанок України! Край, який поєднує в собі мальовничу природу та промислові міста. Мені, як і кожному мешканцю Луганщини, хто по-справжньому любить свій рідний край, любі серцю жовті соняшникові поля під синім небом. Викликають захоплення промислові гіганти поряд із териконами шахт.

Аграрна північ та промисловий південь — трохи різні, але рідні райони області, які дуже добре один одного доповнюють. А ріднять їх не тільки спільна історія та гео-
графія, в першу чергу їх ріднять люди — працьовиті, розумні, талановиті, патріотичні, які завжди прославляли свою малу Батьківщину найвищими досягненнями у різноманітних сферах життя».

На форумі «Луганщина-85!», що проходив у Дніпрі, Олексій Кузнєцов наголосив, що зараз уже напевно не знайти жодного мешканця Луганщини, який би не постраждав від війни. Через воєнні дії багато людей втрачають близьких, домівки, майно й взагалі нормальний та звичний спосіб життя.

Парламентарій нагадав, що на території Луганської області війна почалася ще у 2014-му. Через це люди були змушені покинути свої домівки та стати вимушеними переселенцями. «За ці 9 років було прийнято багато корисних законодавчих ініціатив задля встановлення та забезпечення гарантій прав, свобод та законних інтересів внутрішньо переміщених осіб, і ця робота триває постійно», — підкреслив він.

Говорячи про підготовку до очищення Луганської області від російських зайд, народний депутат порівняв події сьогодення з деокупацією Луганщини під час Другої світової війни та закликав робити зараз усе можливе для наближення нашої Перемоги.

«Під час Другої світової війні Луганщина пройшла шлях масштабної операції з визволення у 1943 році, — зазначив Олексій Кузнєцов. — Як на мене, то в тих історичних подіях минулого та в подіях сьогодення є певний символізм. Луганська область, як була колись звільнена та відбудована, безсумнівно знову буде звільнена!

Збройні Сили України і  вдень, і вночі невпинно та героїчно б’ються за визволення кожного метра землі Луганщини. Тож продовжуємо працювати кожен на своєму фронті та наближати Перемогу України!».

На заході, присвяченому 85-річчю утворення Луганської області, наголошувалося: зараз не час святкувати, але час нагадати про нашу спільну рішучість звільнити та відновити Луганщину, консолідувати наші зусилля задля Перемоги та щонайшвидшого повернення на рідну землю.

У форумі також узяли участь керівники урядових інституцій та представники громадськості. А метою цього заходу було підтвердження єдності мешканців регіону у прагненні зробити все залежне від них для якнайшвидшого звільнення Луганської області та її відновлення.

«Приємно було в День народження нашої рідної області зустрітися із земляками, побачитись та поспілкуватися з мешканцями Луганщини. Такі заходи, як цей форум, є корисним майданчиком для обговорення нагальних питань мешканців Луганщини, що згуртовує навколо найголовнішого завдання — деокупувати Луганщину та зробити її ще кращою, ніж вона була до війни!» — зазначив Олексій Кузнєцов.

Фото із сайту https://sluga-narodu.com