Під час переговорів з Е. Макроном В. Зеленський розповів про актуальну ситуацію на Херсонщині, екологічні та гуманітарні наслідки російського теракту. «Передав нагальні потреби України для ліквідації катастрофи.

Обговорили можливість задіяння міжнародних механізмів для розслідування її причин. Також розповів про домовленість із МАГАТЕ та його головою Рафаелем Гроссі щодо посилення контролю на ЗАЕС», — зазначив Глава української держави за підсумками розмови. Він також поінформував, що сторони «домовилися про продовження оборонної співпраці, зокрема щодо захисту неба». «Очікуємо на якнайшвидший початок підготовки українських пілотів. Також обговорили формати гарантій безпеки для України, очікування від Вільнюського саміту НАТО та підготовку до Глобального саміту миру», — додав В. Зеленський.

Зі свого боку Е. Макрон висловив Президенту В. Зеленському солідарність з його народом після атаки на греблю Каховської ГЕС. «Франція засуджує цей жахливий акт, який ставить під загрозу населення. Протягом вже найближчих годин ми надішлемо допомогу для задоволення негайних потреб», — запевнив французький лідер.

У розмові з Реджепом Таїпом Ердоганом В. Зеленський наголосив на гуманітарних та екологічних наслідках російського теракту на Каховській ГЕС, зокрема на ризиках для ЗАЕС. Окрім того, він передав список нагальних потреб України для ліквідації лиха. «Голос Туреччини важливий, коли йдеться про виведення окупаційних військ з української території. А також про повернення наших незаконно ув’язнених громадян, зокрема кримських татар, продовження та розширення зернової ініціативи», — підсумував розмову Президент нашої держави.