Ми дуже вдячні президентам дружніх країн Балтії — Литви, Латвії, Естонії за голос правди і чіткі меседжі, які засуджують руйнування росією дамби Каховської ГЕС та дають однозначну оцінку цьому воєнному злочину. Про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк (на знімку).

Це, за її словами, надзвичайно важливо на тлі того, що Україна стикнулася з масовою кампанією дезінформації та сумнівів у повній відповідальності держави-терориста росії за найжахливіший рукотворний екоцид в Європі за останні десятиліття.

«Ми є свідками безпрецедентної атаки росії на українську цивільну інфраструктуру. Руйнування великої дамби є воєнним злочином, який безпосередньо загрожує тисячам людей. росія повинна відповідати за це. Україна має виграти цю війну, щоб залишитися в безпеці!» — зазначив Президент Литви Гітанас Науседа.

«російський тероризм щойно досяг нового масштабу. Підрив дамби спричиняє масові руйнування та загибель людей. Спеціальний трибунал притягне росію до відповідальності. Україна повинна виграти цю війну заради всіх нас!», — упевнений чинний Президент Латвії Егілс Левітс.

«Латвія рішуче засуджує навмисне руйнування росією дамби Каховської ГЕС в Україні. Це екологічна катастрофа, життя під загрозою. росія є терористичною державою і її потрібно зупинити. Ми маємо посилити підтримку України та притягнути до відповідальності воєнних злочинців», — підкреслив обраний Президент Латвії Едгарс Рінкевичс.

«Підрив дамби Каховської ГЕС — це ще один акт тероризму, який загрожує життю тисяч цивільних мешканців України. Це буде ще одне звинувачення у списку для московських злочинців при владі», — зауважив Президент Естонії Алар Каріс.

Фото зі сторінки Олени Кондратюк у Фейсбуці.