За добу (на ранок 8.06) відбито понад 30 ворожих атак. За даними Генштабу, Сили оборони перейшли на деяких ділянках фронту з оборони в наступ.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаударів у районі Кислівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області. Також ворог вів вогонь з артилерії.

На Бахмутському напрямку росія вела наступальні дії у напрямках Оріхово-Василівки, Іванівського та Північного, але не мала успіху. Водночас у Мін-оборони напередодні заявили, що наші воїни перейшли в наступ. Вдалося зайняти кілька панівних висот на підступах до Бахмута.

На Авдіївському напрямку противник здійснив невдалу спробу наступу у напрямку населених пунктів Авдіївка та Первомайське. Для обстрілів ворог використав авіацію та артилерію. У районі міста Мар’їнка наші захисники відбили численні атаки противника, завдавши йому значних втрат. Водночас ворог завдав авіаційних ударів по Красногорівці та здійснив артилерійські обстріли кількох населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Ворог здійснив обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. За інформацією Херсонської ОВА, окупанти понад 30 разів обстріляли мирні населені пункти.

«Рашисти випустили 193 снаряди з артилерії, мінометів, «Градів» та безпілотників. Херсон ворог атакував один раз, випустивши по місту два снаряди. Жертв та поранених серед цивільних осіб немає», — зазначили там.