За останні дні, згідно з офіційними джерелами, українські бійці досягли вагомого успіху. Станом на ранок 12 червня наші сили вибили окупантів з населених пунктів Нескучне, Сторожеве та Благодатне Донецької області. Одночасно Україна почала повертати свої території й на Запорізькому напрямку.

Президент Володимир Зеленський на суботній прес-конференції заявив: контрнаступ і оборона тривають. Всі військові керівники налаштовані перспективно та позитивно щодо майбутніх бойових дій.

А на фронті Сили оборони на Бахмутському напрямку впродовж доби пройшли на флангах до 700 метрів, посунувши російських загарбників. Про це у понеділок у телеефірі повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

«Продовжуються позиційні бої. Ворог намагається, але безрезультатно, також пробувати контратакувати. За добу відбулося загалом три боєзіткнення на цьому напрямку, 249 разів ворог бив по наших позиціях різними типами артилерії, здійснив два авіанальоти», — сказав він.

Військові 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка посунули лінію фронту, захопивши ворожу позицію на Авдіївському напрямку, повідомила служба зв’язків з громадськістю цієї бригади.

Наступальна операція не буде простою, маємо налаштовуватися на серйозні виклики та не применшувати силу противника. Так вважає директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

«Зараз ворог став більш підготовлений. Ми готуємося до важкого етапу кривавих бойових дій, який пов’язаний з проведенням нашої наступальної операції. Ця операція триватиме щонайменше декілька місяців... Наступальні бойові дії завдаватимуть значних втрат, зокрема й для української сторони, тому що той, хто наступає, втрачає більше. Важливо поєднати розуміння реальності, стійкості суспільства та сприяння тому, аби на фронті було більше речей — таких як дрони, системи зв’язку, засоби РЕБ та інше. Зазначу, ми зараз просуваємося далі до основних рубежів оборони противника, які він готується захищати. Пробиття цих ліній оборони буде непростим завданням.

Треба готуватися до різних ситуацій на полі бою, тому що війна непередбачувана, хай що кажуть політики та експерти», — прокоментував ситуацію в ефірі «Еспресо» військовий аналітик.