Під час засідання було розглянуто питання щодо подолання негативного впливу на довкілля та системи життєзабезпечення населення внаслідок руйнування Каховської ГЕС.

Участь у засіданні, яке відбулося під головуванням очільника комітету Олега Бондаренка, взяли народні депутати-члени комітету, міністр внутрішніх справ — керівник штабу з ліквідації наслідків підриву окупантами Каховської ГЕС Ігор Клименко, начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, керівники міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

За словами Олега Бондаренка, під час засідання також розглянуто питання забезпечення питною водою жителів Херсонської області та запобігання спалаху епідемій.

Заслухану інформацію комітетом взято до уваги для вжиття невідкладних заходів та напрацювання відповідних законодавчих ініціатив з метою подолання надзвичайної ситуації.

Також члени комітету доставили гуманітарну допомогу для мешканців регіону, які постраждали від дій російських окупантів, зокрема, термінали Starlink, фільтри для очищення води, засоби гігієни та продукти (на знімку праворуч).

Зазначимо, що під час суботнього пленарного засідання парламенту члени Комітету з питань екологічної політики та природокористування виступили із заявою щодо безпрецедентного злочину екоциду — підриву дамби Каховської гідроелектростанції окупаційними військами рф, чим продовжують завдавати довготривалої та незворотної шкоди і цивільному населенню, і всьому живому навкруги — тваринному і рослинному світу Чорноморського регіону.

Адже внаслідок цього рашистського терористичного акту зупинено подачу води по Північно-Кримському каналу, підтоплено ліси на території Херсонської і Миколаївської областей, які сягають майже 55 тисяч гектарів, що становить 41 відсоток від їхньої загальної площі, під загрозою також опинилися об’єкти природно-заповідного фонду, зокрема, три національні природні парки, дев’ять територій Смарагдової мережі та п’ять — рамсарських угідь площею 76,5 тисячі гектарів.

З метою засудження злочинних дій російської федерації — держави-спонсора тероризму парламентарії підтримали постанову про Звернення Верховної Ради України до ООН, парламентів та урядів її держав-членів, міжнародних організацій та їх парламентських асамблей у зв’язку з черговим актом тероризму російської федерації — підривом Каховської ГЕС.

Фото rada.gov.ua