Серед запрошених — народна депутатка Олена Вінтоняк (друга праворуч у першому ряду).

Так само і щодо підтримки обороноздатності. Таку спільну зацікавленість в економічній стабільності та безпекових програмах продемонстрували депутати на черговій 22-й сесії обласної ради. У засіданні взяли участь народні депутати Олена Вінтоняк та Ігор Фріс.

Головував на сесії очільник Івано-Франківської облради Олександр Сич.

«Торік до обласного бюджету надійшло 3,1 мільярда гривень з урахуванням трансферів, тобто трохи не дотягнули до доведених завдань, — коментує голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій Назарій Іванів (на знімку внизу). — Оговталися, і як результат: цьогоріч за І квартал до казни надійшло вже 746 мільйонів гривень, тобто тенденція позитивна. Доходи загального фонду зросли на 85 мільйонів гривень проти такого само періоду торік».

Після затвердження основного фінансового документа області за перший квартал в залі засідань жваво обговорили й інші важливі питання. Значну частину вільних залишків із надходжень (280 мільйонів гривень) спрямували на підтримку мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в області, шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил, Національної гвардії та Державної прикордонної служби, військово-патріотичне виховання молоді. Прийняли зміни до двох цільових програм, що дасть змогу розгорнути ці процеси ще потужніше.

Депутати звернулися до Президента, Голови Верховної Ради та Головнокомандувача Збройних Сил стосовно присвоєння звання «Герой України» головному сержанту, голові станиці «Івано-Франківськ Пласт» Назарію Лугарєву та добровольцю Артуру Пірусу (посмертно).

Івано-Франківська область.

Фото прес-служби обласної ради та автора.